Dlesni Doktor1A

Zdrave dlesni so zelo pomembne za zdravje naših zob. Krvavenje dlesni pomeni, da so se pričele težave v naših ustih oziroma z našimi zobmi. Zdrave in popolne dlesni so roza barve, vse kar pa je drugačne barve pa pomeni, da se pojavlja vnetje. Ko imamo težave z dlesni se pojavljajo različni simptomi. Lahko se obarvajo drugačne barve, pogosto krvavijo, potem so tukaj otečene, prav tako različne bolečine. Ni dobro, da to sami doma zdravimo, ker se bodo težave stopnjevale. Nekaj si lahko preberete tudi na spletni strani, kjer najdete ogromno koristnih informacij.

Mislim, da malokdo pomisli, da so dlesni povezane z težavami naših zob. Res je, ko se pojavijo bolečine oziroma otekline pomeni, da se nekaj dogaja z našimi zobmi. Vse je povezano z zobmi, kar pa večkrat ni prijetna situacija. Da pa so naše dlesni in zobje zdravi je najbolj pomembna sama higiena. Če ne čistimo pravilno naših zob, se nabirajo bakterije in se pojavijo otekline ali krvavitve, ko si umivamo zobe. O čistoči zob nam govorijo že od malih nog. Ampak moramo vedeti, da nam ne govorijo nekaj tja v en dan. Hrana se nam redno nabira na zobeh in na naših dlesnih, zato jih moramo redno čistiti, da se ne pojavljajo težave.

dlesni

Se dobijo razni geli za bolečine, ampak se bodo težave pojavljale. Ko se enkrat pojavijo bolečine, jih lahko omilimo, samo bolečina se bo pojavila nazaj. Pomeni, da moramo obiskati čim prej zobozdravnika, da pogleda kaj se je začelo dogajati. Seveda, če zobozdravnika redno obiskujemo do teh težav ne bo prišlo. Mogoče se vam vidi, da to ni nič narobe, če med ščetkanjem nam dlesni krvavijo. Pomislimo, da smo se s ščetko ranili mogoče. Ampak ni to tako, dlesni ne smejo krvaveti in ne smejo biti boleče. Najboljša rešitev je higiena in zdrava prehrana, poleg tega pa redni obiski zobozdravnika.