Kateri fotoaparat izbrati?

Se odpravljate na dopust v nove kraje, kjer boste raziskovali nove kotičke tega sveta? Potem si boste najbrž zaželeli, da bi ovekovečili kakšen trenutek vašega popotovanja, da vam bo v spomin ostal na stara leta, ko boste o tem pripovedovali svojim vnukom. Če si želite bolj kvalitetnih fotografij, potem vam lahko pomagajo fotoaparati Canon ali pa mogoče Nikon, če pa ne bi radi preveč komplicirali, bo dovolj že pametni telefon, katerih kamere so dandanes že zelo napredne in lahko posnamejo že zelo vrhunske fotografije, pa vendar…

fotoaparati Canon

Za tiste bolj zahtevne fotografe bolj priporočamo, da si omislijo nakup kakšnega fotoaparata znamke Canon. Čeprav je na trgu malo morje različnih proizvajalcev in modelov, med katerimi se le stežka odločimo za enega, brez določenih usmeritev. V ponudbi fotoaparatov namreč najdemo modele vseh velikosti, barv in specifikacij, ki segajo od petdeset pa vse do nekaj tisoč evrov.

V osnovi ločimo tri vrste digitalnih fotoaparatov. Kompaktne, MILC/CILC in DSLR. Prvi spadajo med najbolj prodajane modele, saj so cenovno ugodni, enostavni za uporabo ter majhnih dimenzij. Pri teh vrstah fotoaparatov moramo biti pozorni predvsem na optični zoom, stabilizacijo, hitrost zaklopke in HD video. Imamo pa med kompaktnimi fotoaparati tudi boljše modele, večje MegaZoom fotoaparate. MILC fotoaparati imajo zamenljive objektive. Cene se gibljejo med petsto in tisoč evri. Ponujajo superiorno kvaliteto slik, več kreativnih opcij in hitrejše delovanje. DSLR fotoaparati so popolna izbira za profesionalce in bolj zahtevnejše začetnike. Gre za zrcalno refleksne fotoaparate z zamenljivimi objektivi. Fotoaparati Canon slovijo v tej kategoriji.

Kateri fotoaparat bo ustrezal vam je odvisno od vaših potreb in želja.