Ali kdo od vas kolesari

Sam sem bolj resno začel kolesariti nekaj let nazaj. Prej sem imel staro kolo in sem ga uporabljal samo za prevoz do trgovine in mogoče službe, zadnja leta pa temu hobiju posvetim malce več časa. Kolesarjenje me osrečuje, obenem pa ima od tega korist tudi moje telo, ne samo um. Ta članek je namenjen predvsem začetnikom v kolesarstvu, saj bomo predelali nekaj osnovnih potrebščin, ki nebi smele manjkati nobenemu kolesarju.

Začeli bomo kar z zaščitno opremo. Pri kolesarjenju zavarujte svojo glavo in tudi telo. Čelada in odsevna oblačila so nujna za udejstvovanje v prometu, koristile pa vam bodo tudi luči. Poskrbite tudi za otroke in zaščitno opremo, pripravni pa so tudi otroški nahrbtniki, saj otroci na potovanja vedno radi vzamejo kakšno stvar s seboj. Svoje stvari kot so denarnica, telefon, nekaj hrane, pijače in rezervna oblačila rad nosim v nahrbtniku. Ker je vreme na daljših potovanjih nepredvidljivo me vedno spremljajo tudi nepremočljive vrečke s katerimi lahko nahrbtnik v katerem imam osebne predmete in hrano pokrijem. Dobro je poskrbeti tudi za zaščito kolesa in ne samo sebe, priporočam vam res debelo in kvalitetno ključavnico, saj so tatovi dobro opremljeni in vam bodo kolo ukradli precej hitro.

kolesarjenje

Dodatke za kolo lahko kupite v kateri izmed specializiranih trgovin širom Slovenije ali pa kar na spletu. Cene se med seboj precej razlikujejo, za izdelke znanih znamk boste odšteli malce več, vendar so le-ti skoraj vedno bolj kvalitetni. V katerem izmed naslednjih člankov pa se bomo v dodatno opremo za kolesa spustili malce bolj podrobno.