Boljša kakovost življenja z boljšim zrakom

Rekuperacija celotne hiše je kar velik projekt, še posebej če hočete rekuperacijo narediti od zunaj in jo skriti pod fasado, saj da bi jo napeljevali od znotraj bi bil prevelik projekt. Običajno ne menjamo naših podov, ampak vseeno obnova hiše iz zunanje strani tudi ni mačji kašelj. Vsem tem problemom se lahko izognete z lokalnim prezračevanje. Lokalno prezračevanje (https://www.tersus.si/prezracevalni-sistem-twin-fresh-comfo-ra1-50) je ugodna rešitev za vsakogar, ki se noče spuščati v večje stroške.

Montaža

Lokalno prezračevanje je dokaj enostavno, saj potrebujemo le luknjo v steni pravilnega premera in prezračevalnik, vse to lahko storite v zgolj enem dnevu, lahko pa to namesto vas opravijo strokovnjaki. Verjetno ne boste imeli čez noč luknje v steni in s tem nepotrebno izgubljali toplote. Montaža tudi ni zahtevna, ker so prezračevalniki že tovarniško izolirani in ne potrebujejo dodatne izolacije. Potrebno jih je le dobro zatesniti, da zrak ne pride ob prezračevalniku ampak gre skozi njega.

prezračevanje

Ne bodite v zmoti

Lokalni prezračevalniki niso namenjeni ogrevanju, kljub temu, da v stanovanje skozi njih prihaja dokaj topel zrak, ampak to je zaradi tega, ker se topel zrak črpa iz stanovanja in ga ta ogreje. Ko zrak črpamo iz okolja v stanovanje pa se to ogreje preko prej ogretega filtra. Zaradi tega poleg prezračevanja potrebujemo tudi ogrevalni sistem.

Stroški

Ne bojte se prevelikih stroškov za elektriko, saj lokalno prezračevanje ni tako velik faktor pri rabi električne energije, verjetno se bo račun povečal za kakšen evro ali dva ampak vaša kakovost življenja pa se bo bistveno izboljšala, saj prezračevalniki odpravljajo nepotrebno vlago ter preprečujejo nastanek plesni. V stanovanje s prezračevanjem konstanto prihaja svež zrak. S prezračevalniki pa tudi odpravimo problem suhega zraka.