Dodatno zdravstveno zavarovanje za dni brez skrbi

Zagotovo se boste strinjali z nami, da nesreča prav nikoli ne počiva. Zavarovanje pri nas delimo na dve glavni obliki. To sta obvezno zdravstveno zavarovanje in dodatno zdravstveno zavarovanje. Če smo zaposleni, je za obvezno zdravstveno zavarovanje navadno poskrbljeno kar v okviru tega, razen če se z delodajalcem ne zmenimo kako drugače, za drugačno obliko zavarovanja pa moramo poskrbeti kar sami.Ravno takrat, ko bi si najmanj mislili, se lahko poškodujemo, kar nam lahko povzroči številne neprijetnosti. Pri tem pa je izjemno pomembno, da smo tudi zavarovani. V nasprotnem primeru so nevšečnosti zato še toliko večje.

Zakaj je dodatno zdravstveno zavarovanje tako zelo pomembno?

Dokler se nam ne pripeti kakšna  nesreča, na zavarovanje niti ne pomislimo vsak dan. Ko pa do nje pride, moramo, hočeš nočeš, pomisliti tudi na to. Še posebej je pri tem pomembno vprašanje, ali imamo poskrbljeno tudi za dodatno zdravstveno zavarovanje. Če zanj nismo poskrbeli, se lahko celo pripeti, da se znajdemo v veliki finančni zagati ali stiski.

Znano je namreč, da določene zdravstvene storitve ne krije obvezno zdravstveno zavarovanje. Katere storitve so to, pa je zelo natančno opredeljeno tudi v posebnem pravilniku. Izročke iz pravilnika si lahko poiščete tudi na spletu, kjer so jasno napisane storitve, ki nam jih obvezno zdravstveno zavarovanje ne krije v primeru določene nezgode.

zdravstveno zavarovanje

Kako lahko sklenemo dodatno zdravstveno zavarovanje?

Če smo morali še ne tako zelo dolgo nazaj za sklenitev dodatnega zdravstvenega zavarovanja čakati v dolgih vrstah in nam je to jemalo kar nekaj časa in energije, danes lahko dodatno zdravstveno zavarovanje sklenemo kar s pomočjo spleta od doma.

Na razpolago imamo več ponudnikov, sami pa se lahko odločimo, kateri od ponujenih je najprimernejši za nas. Nato izpolnimo nekaj obrazcev, v katere je potrebno vnesti nekaj svojih podatkov. Ko izpolnimo vse, kliknemo na sklenitev zavarovanje in stvar se prične procesirati. Ponudnik nas nato preko maila obvesti o vsem potrebnem.