Kovane ograje

Kovane ograjeŽelite vašemu domu privoščiti novo vrtno, balkonsko ali stopniščno ograjo pa ne veste za katero bi se odločili? Kovane ograje so v primerjavi z serijsko izdelanimi ograjami bistveno lepše in veliko bolj kakovostne in trajne. Vašemu domu dajo odličen videz in dizajn. Več o izdelavi kovane ograje in drugih tipih ograj izveste na priloženi povezavi.

Kovane ograje so narejene iz kakovostnega jekla, ki je s posebnim postopkom toplotne obdelave zaščiten proti koroziji in zobu časa. Običajne kovane ograje so sestavljene iz palic, ki s kovanjem dobijo željeno obliko.

Za dodatno zaščito so take ograje običajno vroče cinkane in prašnato pobarvane v poljubnem barvnem odtenku znotraj RAL lestvice, kar še dodatno polepša vaš dom. Kot končno zaščito se uporablja tudi galvaniziranje.

Kovane ograje obstajajo v klasični ne preveč okrašeni obliki, kot tudi z številnimi kovanimi dodatki in elementi. Ti ornamenti še dodatno polepšajo videz kovane ograje.

Ograje so lahko skovane gladko, kar je značilno za moderne ograje ali pa močno udarjene, ki ograjo naredi rustikalno in močno razgibano. Kovane ograje imajo v primerjavi s klasičnimi daljšo življenjsko dobo. Številni proizvajalci takšnih ograj pri nakupu dajo tudi garancijske roke daljše od 30 let.