Ogrevanje stanovanjskih prostorov z IR tehnologijo

Pri poplavi načinov ogrevanja ter ogrevalnih sistemov se človek že težko odloči za optimalen sistem. Težava je, ker vsi proizvajalci zagovarjajo svoje izdelke in problem je priti do optimalnega mnenja .

Ko se odločate za način ogrevanja imate na voljo res veliko izbiro. Najbolj pogosti so centralni sistemi ogrevanja na plin, olje ter drva. V zadnjem času se precej pojavljajo tudi peči na pelete ali biomaso saj je tak način ogrevanja precej poceni. Vse bolj popularno postaja tudi električno ogrevanje oz. ogrevanje na elektriko, med to pa spada tudi ogrevanje prostorov z IR tehnologijo.  Mnogo ljudi ima do ogrevanja z elektriko še vedno zadržke saj so mnenja, da je električno ogrevanje drago, a dejstvo je, da so proizvajalci dosegli že zelo visok nivo proizvodnje in so sposobni izdelati zelo varčne električne radiatorje in IR panele.

IR tehnologija

IR ogrevanje deluje na principu toplotnih valov, ti valovi so del naravnega svetlobnega spektra sonca. Valovi povzročijo nihanje molekul, tako pa se sprošča energija. Tak način ogrevanja je za človeka zelo blagodejen, saj dobimo vtis, kot da nas greje sonce. Ogrevanje na elektriko je zelo enostavno saj lahko vsak sistem krmilimo posebej, vgrajeni termostati pa poskrbijo za samodejen vklop in izklop. Montaža takih sistemov je izredno enostavna, lahko jih postavimo ob zid ali pritrdimo na steno.

IR ogrevanje je izvrstno tudi v prehodnih obdobjih saj lahko z njimi grejemo samo posamezen prostor in ne celotne hiše tako kot pri sistemih centralnega ogrevanja. Če se odločate za nakup novega ogrevalnega sistema ali posodobitev starega, je ogrevanje z IR tehnologijo definitivno način ogrevanja, o katerem lahko razmislite saj je zelo enostavno, z njim pa lahko kar veliko prihranite.