Sedežne garniture: Kako so zgrajene?

Sedežne garnitureSedežne garniture morajo biti dovolj kvalitetne in udobne, da bodo služile svojemu namenu leta in leta. Kadar se odločite za kvalitetno sedežno garnituro, boste zagotovo naredili velik korak v pravo smer. Kvaliteta seveda ni nujno povezana s ceno, je pa navadno velikokrat tako. Kvalitetne sedežne garniture, ki so malce dražje, so narejene iz kvalitetnih materialov. Navadno je največja razlika v celotni zgradbi sedežnih garnitur. To pomeni, da mora pogledati tudi na to, kakšna je notranja zgradba.

Sedežne garniture in polnilo

Pri izbiri sedežne garniture je najbolj pomembno, da izberete pravo polnilo. Večina trgovin namreč ponuja razstavne eksponate, kar pomeni, da lahko iz prve roke preizkusite udobje sedežne. Če se v njej ne počutite dobro, potem zagotovo ni prava za vas. Sedežna garnitura mora imeti dobro polnilo v zameno za to, da boste v njej kar se da udobno sedeli ali ležali. Najbolj pogosto se za sedežne garniture uporabljajo naslednji materiali:

  • mehka poliuretanska pena ali jedro
  • vzmeti
  • naravni puh

Proizvajalec se odloči, katero polnilo bo uporabil. V primeru, da je polnilo manj kvalitetno pomeni, da bo tudi sedežna garnitura imela manjšo življenjsko dobo. To velja predvsem za nižji cenovni razred. Proizvajalci višjega kakovostnega razreda sedežne garniture pa se navadno odločijo za uporabo visoko kvalitetne poliuretanske pene.

Sedežne garniture in struktura

Vas zanima, kako so zgrajene sedežne garniture? Navadno je sedalni del razdeljen na več con. Sedalna cona tvori mehkejšo polnilo, medtem, ko je strukturna cona trša. Takšna pena se navadno uporablja tudi na sprednjem delu sedežne garniture. Sedalni del sedežne garniture lahko tvorijo tudi jedra iz vzmeti, ki so sicer manj udobna. Kvaliteta pa podaljša obstojnost, vendar pa je takšna sedežna bolj izpostavljena staranju.

Svetujemo vam, da se pred nakupom sedežne garniture odločite, da boste dali veliko poudarek na udobju. Le tako boste na koncu z izbiro maksimalno zadovoljni.