Kakovostne sončne elektrarne za 40 let

Sončne elektrarne so pomemben del naše prihodnosti za oskrbo z elektriko in za čisto okolje. Izrablja namreč zgolj sončno energijo, ki je obnovljiva oziroma večna in trajna. Taka elektrarna je samooskrba, kar pomeni, da imate lastno brezplačno elektriko. Sončne elektrarne na ključ so najboljša izbora, najhitrejša pot do lastne elektrike in tudi najcenejša kajti pomagajo vam urediti papirje ter tudi subvencijo. Taka elektrarna se da postaviti skoraj povsod, predvsem je pomembno, da je dostop sončnih žarkov, da ni veliko megle in dobro je, da je priklopljena na sistem.

sončne elektrarne

Sončne elektrarne so lahko za vse vrste stavb in prikolic ter vikendov, mi pa nujno, da so priklopljene v sistem. Prednost priklopa v sistem je, da dobite lahko subvencijo države in da oddajate odvečno elektriko v omrežje, če vam je primanjkuje pa jo dobite nazaj in če ste jo več dali kot prejeli, boste dobili to plačano. Če pa nimate možnosti za priklop v sistem in nimate druge možnosti priti do elektrike, je sončna elektrarna res enkratna in skoraj edina rešitev.  Deluje odlično in povsod, mora biti pa montirana na južno strna strehe tam, kjer ni dreves oziroma se morajo požagati.

Sončne elektrarne morajo biti dovolj velike za vaše potrebe, zato je treba najprej ugotoviti, koliko je električnih porabnikov in kakšni so. Za luči ni težav, ker so majhen porabnik, ostali gospodinjski in delovni stroji pa so  velik porabnik električne energije, zato boste potrebovali dobro in dosti veliko elektrarno. Pri tem je pomembno, kako kakovostne celice boste kupili, bolj kot so kakovostne, več energije proizvajajo in manj jih potrebujete za enak učinek ter zdržijo do 3 x dlje kot druge celice.

Kakovostne sončne elektrarne zdržijo do 40 let in imajo garancijo do 25 let, kar je super, ker se vam drugače elektrarna dejansko ne splača, poleg tega boste dobili subvencijo tudi do 21 tisočakov. Elektrika pa bo zastonj.