Štedilniki in kuhalne plošče

Kuhinje so brez dvoma eden izmed glavnih prostorov v našem stanovanju. Poleg dnevne sobe in seveda spalnice v kateri spimo, se največ časa zadržimo tudi v kuhinjah. Brez hrane ne gre, dnevno si v kuhinjah pripravimo veliko obrokov, priprava pa lahko lagodno poteka le v dobro opremljeni kuhinji.

Za v kuhinjo so vam na voljo različni kombinirani štedilniki, ali pa samostojne kuhalne plošče. Za kakšen štedilnik se boste odločili je povsem vaša izbira, nekateri radi kuhajo na plin, drugi na elektriko, tretji na indukcijo.

stedilniki

Vsak tip štedilnika ima svoje prednosti in slabosti. Indukcijske kuhalne plošče bodo vašo posodo ogrele izredno hitro, je pa za tak tip kuhališča potrebno imeti posebno posodo, saj vse posode ne delujejo na indukcijskih kuhalnih ploščah. Precej priljubljeni so tudi plinski štedilniki. Predvsem kuharji najraje uporabljajo plinske štedilnike, saj je manipulacija temperature gretja tam najhitrejša. V eni sekundi lahko posodo ogrevamo z izredno močnim ognjem, v naslednji sekundi pa lahko ogenj zmanjšamo, pri pripravi hrane je to zelo pomembno. Naprimer električne kuhalne plošče ostanejo tople še kar precej časa po tem, ko zmanjšamo temperaturo.

V primeru, da se ne morete odločiti med enim tipom štedilnika ali kuhalne plošče, bo za vas najboljša izbira kombinirano kuhališče. Tu lahko izbirate med plinskim gorilnikom in indukcijo, električnim in plinskim ter še kaj bi se našlo. Tak tip kuhališča je izvrsten tudi v primeru, če zmanjka elektrike, saj nam takrat ne bo rešilo kože nič drugega kot plinski štedilnik.