Zakaj uporabljamo tiskalnik in ne pisalni stroj?

Vaše stare starše so pisalni stroji spremljali celo življenje in so bili zelo pomembni pri vsaki službi, saj so jih nekateri, kar s sabo v torbah nosili. Danes je pa svet postal tako moderen in tehnološko razvit, da pisalnih strojev ne boste nikjer več našli razen, če obiščete muzej. Tiskalnik je revolucionarna iznajdba, ki je naredila takratno delo hitrejše, natančnejše in brez kakršnih napak. Ker, če si naredil kakšno napako na pisalnem stroju je nisi mogel izbrisati, ampak si moral še enkrat vse ponovno napisati. Tiskalnike se je pa samo na računalnik priklopilo in stisnilo gumb tiskanje in že ste imeli narejeno delo za katerega bi porabili vsaj kakšen dan, da bi ga pravilno in brez napak napisali na pisalnem stroju.

Če greste v trgovino boste videli veliko različnih printerjev, ki imajo različne funkcije. Včasih se s fotokopirnim strojem ni dalo skenirat ali tiskat barvne slike, ampak danes so skoraj vsi tiskalniki opremljeni s funkcijo skeniranja in barvnega tiskanja. Ta tehnologija postaja vedno bolj napredna zato je tudi dobro poznati kaj vse lahko delamo s tiskalniki. Ampak, ker je večina ljudi lenih se tudi malo ne potrudi, da bi se naučili uporabljati to napravo zato tudi gredo rajši k osebi, ki nudi storitev, kot je skeniranje, barvno tiskanje, navadno tiskanje…

tiskalnik

Če se slučajno odločate, da greste kupit tiskalnik morate pred tem vedeti vsaj eno stvar in to je kakšnega boste potrebovali za vaše delo? V trgovini imate široko izbiro različnih printerjev s katerimi lahko tiskate različne formate (A2, A3 ali A4 formate). Pri tiskalnikih je tudi dobro vedeti kakšen postopek tiskanja imajo, saj lahko tiskajo iglično, brizgalno, lasersko, termično ali na črnilo. Za uporabnika, ki bi rad tiskal samo zase in samo doma je najboljši tiskalnik na črnilo. Za podjetje pa printer na črnilo ni dober, saj morajo vsak dan tiskati na stotine papirjev. Zato, če boste delali ali obiskali kakšno večje podjetje boste pri njih zagotovo videli oz. uporabljali termičen ali laserski tiskalnik, saj oba tiskata zelo hitro in sta zelo uporabna, če potrebujete več kopij nekega dokumenta.