Zemljevid Nemčije

Slovenci zelo radi potujemo v Nemčijo, bodisi poslovno ali pa zaradi tega, ker se čedalje več ljudi odloča za to, da bo v tujini poskusilo srečo z iskanjem službe. Ne glede na to, zakaj se v Nemčijo odpravljate, za pot boste potrebovali dober zemljevid Nemčije ali natiskan planer poti, da se ne boste izgubili. Saj veste, Nemčija je vseeno nekoliko bolj prostrana od Slovenije.

zemljevid Nemčije

Nekaj napotkov za vožnjo v Nemčijo: za vožnjo od Ljubljane do Berlina boste potrebovali dobrih 900 km, tako vsaj pravi podatek, ki smo ga dobili na spletni strani www.razdalje24.si. Postanke načrtujte v naprej, saj so postajališča ob avtocestah absolutno bolj draga kar se tiče hrane in pijače,poleg tega pa je gorivo na avtocestah praviloma dražje od tistega, ki dobite v manjših krajih.

Še preden se odpravite od doma, si priskrbite zemljevid Nemčije ali pa vsaj dobro avtokarto. Še zmeraj pa obstaja možnost, da si zemljevid natisnete skupaj s planerjem poti, vendar je sodobna avtokarta gotovo boljša rešitev v tem primeru. Tudi če imate GPS, si vseeno zagotovite plan B, nikoli namreč ne veste, kaj se lahko zgodi in če GPS nepričakovane neha oddajati signal, se še zmeraj lahko zanesete na zemljevid Nemčije, ki ne bo prav tako hitro zbledel. Bodite pozorni samo na to, da bo obrnjen v pravo smer. No, šalo na stran!

Nemčija vas bo gotovo očara z urejeno prometno infrastrukturo in z avtocestami, ki jih mi lahko samo sanjamo. Presenečeni boste tudi nad kulturo voznikov, ki je pri nas nismo vajeni. Da bo vaša pot potekala čim bolj mirno, se pravočasno odpravite od doma, vzemite si še dodaten čas, če bi slučajno na cesti prišlo do zastojev ali katerih drugih neprijetnosti, še v Sloveniji si kupite ali natisnite zemljevid Nemčije in prepričani smo, da boste na končno destinacijo prispeli ob uri!