Domofoni so primerni za vsak dom

Domofon je na trgu prisoten že kar nekaj časa, zato ne moremo reči, da gre za najsodobnejšo iznajdbo. Domofoni so odličen hišni »pripomoček«, saj varujejo hišo oz. nam pokažejo, kaj vse se pred našo hišo dogaja – najboljše pri vsem pa je, da lahko vso dogajanje opazujemo kar iz udobja naslonjača ali izpod odeje na topli postelji.

Z domofoni lahko nadzorujemo dostop do našega doma – prve različice domofonov so imele le avdio funkcijo, s pomočjo katere ste lahko vi (lastniki hiše) komunicirali z obiskovalci pred vrati, a tehnologija je močno napredovala, tako da imajo modernejši domofoni še bistveno več funkcij. Na voljo so vam domofoni s kamero, torej lahko preko zaslona opazujete, kaj se dogaja pred vašo hišo, wifi domofon vam omogoča celo, da se povežete s pametnim telefonom in tako lahko praktično od kjerkoli spremljate »dogajanje v živo« pred vašimi domačimi vrati. Tako se lahko odpravite na dopust, pa vseeno veste, kaj se dogaja doma, kdo vas je obiskal itd. Interkom vam omogoča da komunicirate med več notranjimi enotami v stanovanju – recimo da ste vi v kuhinji, nekdo drug pa v dnevni sobi in zaradi te funkcije lahko kdorkoli od vaju spremlja dogajanje oz. odpre vrata morebitnim obiskovalcem. Modernejše domofone lahko povežete s katerokoli pametno napravo in tako denimo od daleč urejate senčila, luči v stanovanju, aktivirate lahko celo sistem za zalivanje vrta itd. Funkcij je res veliko, od vaših potreb pa je odvisno, katere boste izbrali.

domofoni
Domofoni omogočajo oz. pogojujejo dostop do hiše na več načinov – lahko izberete prepoznavo prstnih odtisov, RFID brezstični ključek ali pa vnos PIN kode. Domofon je tudi dokaj enostaven za popravilo, namreč ob okvari kakšnega dela vam ni treba zamenjati celega domofona, temveč le posamezne dele in tako prihranite kar nekaj stroškov.

Že danes si omislite domofon ter tako na nek način zavarujte svojo hišo, saj brez vašega dovoljenja v hišo ne bo mogel vstopiti kar vsak, ki se bo pojavil pred vrati.