Silux.ba proizvodi: gume

Ako dobro brintee za svog limenog ljubimca, onda ste sigurno već čuli za poduzeće https://www.silux.ba/ koje se bavi prodajom svih mogućih dodataka i dijelova za vozila. I kao što sigurno već znate, jedan od najbitnijih dijelova svakog vozila su dobre gume. Danas ćemo provjeriti zašto je to od tolike važnosti. Pogledajmo tri najvažnije značajke koje bi trebale ispunjavati vaše auto gume.

silux

Sigurnost
Prije svega, vaše gume igraju ključnu ulogu u sigurnosti vašeg vozila. Ako su vaše bili toliko dugo u vožnji da su se ozbiljno istrošile, možda dovodite sebe i svoje putnike u opasnost. Morate imati na umu da svaka guma nosi četvrtinu težine vašeg vozila. To je velika težina. Dakle, ako je bilo koja od vaših guma ugrožena, to može vrlo brzo postati veliki problem. Vaše gume vam daju mogućnost prianjanja na cestu, sigurnog skretanja i zaustavljanja u razumnom vremenu. Ako su praktički glatke, ne rade dobro nijedan od tih poslova, a to znači da ste u opasnosti.

Učinkovitost
Jeste li na pumpi platili veći račun nego inače? To vjerojatno ima veze s vašim gumama. Omogućuju neometano kretanje vašeg automobila, ali ako su neravnomjerno istrošene ili nisu dobro uravnotežene, mogli biste uzalud potrošiti mnogo novca na gorivo. Kada su vaše gume istrošene iz bilo kojeg razloga, vašem vozilu je teže održavati stalan kontakt s cestom. A budući da vozilo radi više, troši više goriva.

Performans
Kada vaše gume imaju dobar gazni sloj, pravilno su izbalansirane i napunjene do odgovarajućeg tlaka, možete osjetiti razliku u načinu na koji vaš automobil vozi. Djeluje glatko i staloženo. A kada su vaše gume oštećene ili glatke, vjerojatno osjećate vibriranje, vuču itd. Vožnja je manje ugodna, a performansi vašeg vozila su ispod razine. Gume automobila također pomažu njegovom ovjesu, što znači da će se vožnja činiti neugodno neravnom i nestalnom kada je guma istrošena.