Senzorski dozator za domačo uporabo

Nekoč je senzorski dozator veljal predvsem za del javnih ustanov, dandanes pa ga večina med vami koristno uporablja tudi doma. Izdelek je cenovno povsem dostopen, ponuja pa vam številne prednosti. S pomočjo takšne naprave lahko v prvi vrsti na primer poskrbite za hitro ter povsem preprosto razkuževanje in umivanje rok. Lahko nastavite optimalno količino dezinfekcijske tekočine ali pa mila.

Senzorski dozator prav tako poskrbi za kar do 50 % manjšo porabo dezinfekcijske tekočine oziroma mila. To pomeni, da poskrbi tudi za varčnost. Ob menjavi tekočine se zamenja celotni sistem doziranja, zato se sistem ne maši.

Senzorski dozator odlično vpliva tudi na okolje

Na sploh so dozatorji na senzor postali zelo priljubljeni pri ljudeh. Omenili smo že kar nekaj prednosti, ki se navezujejo predvsem na uporabnike. Pomembno pa je izpostaviti tudi dejstvo, da je dozator na senzor odlična izbira tudi zato, ker dobro vpliva na okolje. Ne povzroča namreč odpadkov. Polnilna vrečka se izrabi do konca, torej ni dodatne obremenitve za okolje.

senzorski dozator

Sicer pa vam takšen sistem ponuja tudi možnost prilagajanja barvnih kombinacij. S tem lahko poskrbite, da se vaš izbrani dozator primerno ujame tudi z ostalim interierjem.

Kakšna mora biti tekočina za dezinfekcijo rok?

V dozator na senzor lahko damo tekočino, ki je namenjena dezinfekciji rok. Ključno pri tem pa je, da je takšna tekočina kar se da kakovostna. Pred nakupom je torej treba obvezno preveriti, da je tekočina dovolj učinkovita pa tudi dermatološko testirana. Za okolje je še posebej pomembno, da je 100 % iz naravnih sestavin in da senzorski dozator omogoča popolno izrabo tekočine.

Tekočina za razkuževanje mora biti torej za našo kožo kar se da prijazna in ne sme izsušiti ali pa mastiti rok. Za učinkovito vtiranje v kožo mora zadostovati nekje do trideset sekund. Za razkuževanje rok v tem primeru ne potrebujete vode in brisače, saj se prav vsa tekočina vre v kožo in izhlapi. Čiste roke pa, kot sami veste, pomenijo precej večjo varnost in ne nazadnje učinkovito zaščito pred nalezljivimi boleznimi.

In kje lahko kupite senzorski dozator in vse, kar sodi vanj? V specializiranih prodajalnah; tudi spletnih, kjer so vam izdelki na voljo po še ugodnejših cenah.