Kako mi lahko zobna protetika pomaga do belega in zdravega nasmeha

V primeru, da ste ostali brez zoba ali več njih vam, do belega in sijočega nasmeha pomaga zobna protetika. Na naslednji spletni strani lahko poiščete več informacij o celotnem postopku https://luxdental.si/zobna-protetika/. Izguba zoba je pojav, ki se lahko pojavi zaradi bolezni ali pa poškodbe. Sodobno zobna protetika danes omogoča nadomeščanje zob ter vrsto različnih namestitev manjkajočih zob. Estetski in funkcionalni vidik v protetiki, je glavni razlog obiska pri zobozdravniku vseh tistih, ki bi želeli tako izboljšati izgled svojih zob kot tudi urediti svoj nasmeh.

Pri izgubi zob so vam na voljo različne rešitve, lahko izberete eno izmed fiksnih ali snemljivih zobnih protez ali pa se odločite za katerikoli drug način nadomestitve izgubljenega zoba. Izbrana zobna protetika danes uporablja visoko kakovostne materiale, ki nudijo najboljšo rešitev ko vas doleti izguba zob. Celotno področje protetike danes zajema tako namestitev zobnih lusk, različnih prevlek, delnih in celotnih protez kot tudi določene mostičke, ki so lahko izdelani tudi v kombinacijami z implantati.

zobna protetika

Za zdravo funkcionalnost ustne votline je pomembno predvsem zdravje vašega zobovja. V kolikor želite poskrbeti za ustrezno zdravje ustne votline, obiščite izbranega zobozdravnika dvakrat letno. Tako boste poskrbeli za svoj bleščeči nasmeh in dobro samozavest, ki vas bo spremljala skozi cel dan. Kadar se srečate z izgubo zob, lahko nastane največja težava kadar nam začne izginjati čeljustna kost. Ko se to zgodi, se nam začne spreminjati dlesen, kar pa pomeni, da zobna protetika ne more več ponuditi rešitve. Kadar nam izpade zob, je potrebno čim prej obiskati zobnega protetika, saj se v nasprotnem primeru lahko srečate še z večjimi izzivi, ki jih prinaša posledica premikanja preostalih zob v ustni votlini.

Protetiko kot smo že omenili lahko delimo na dva področja in sicer na fiksno in snemno. Katero izbrati, da bo njeno delovanja najbolj optimalno, učinkovito in prijazno. Za pomoč pri izbiri, ki jo nudi zobna protetika, se lahko obrnete na specialista, ki vam bo svetoval na podlagi vaših želja in potreb.