Električni vrtni žar

ŽariObstaja več vrst žarov, električni žar je eden izmed njih. Na voljo so vam še plinski in pa žar na oglje. Vsak žar ima pred drugimi svoje prednosti. Plinski in električni žar sta primerna tako za notranjo kot zunanjo uporabo. Žar na oglje je potrebno prižgati do 30 minut pred začetkom pečenja, pri ostalih dveh pa to ni potrebno.

Električni vrtni žar lahko uporabljamo seveda na vrtu ali pa tudi v notranjih prostorih, potrebujemo le vtičnico kamor priklopimo žar in že smo pripravljeni na peko. Prednosti električnega žara je kar nekaj, enostavno je predvsem čiščenje, ob peki pa je količina dima minimalna. Poraba energije električnega žara pa je veliko manjša kot uporaba kuhinjskih pečic. Ponudba opreme za peko na žaru in različnih žarov je na srečo v Sloveniji kar velika. Žari in ostala oprema vam je na voljo v spletnih ali pa običajnih trgovinah.

Spletna trgovina Flamula je ena večjih če ne celo največja Slovenska trgovina z žar opremo. Na njej lahko najdete veliko število žarov na oglje ter plinskih in električnih žarov. Seveda pa v trgovini ne ponujajo samo žarov ampak tudi ogromno opreme in pripomočkov za kuhanje vseh cenovnih razredov. Če ste ljubitelj peke na žaru, te spletne strani definitivno ne smete spregledati. Če niste pristaš brskanja po spletu si lahko prek omenjene spletne strani naročite tudi brezplačen katalog izdelkov, k vam ga pošljejo na dom. Če boste ponudbo redno spremljali pa lahko ujamete tudi marsikateri izdelek po znižani ceni.