Kako izbrati poročnega fotografa

Poročni fotograf ne more biti vsak, zato so tudi njihove storitve malce dražje, kot so storitve običajnih fotografov. Marsikdo se pritožuje nad visokimi cenami kvalitetnih fotografskih storitev za poroko, a vsi bi radi na koncu vrhunske fotografije. Dejstvo pa je, da se kvaliteta plača in nič drugače ni pri fotografiranju porok. Pomislite na to, da je fotograf za svojo opremo plačal kar precej zajeten kupček denarja, izkušnje pa je nabiral dolgo dolgo časa. Fotografiranje statičnih objektov je veliko lažje, saj imamo tam dovolj časa, da prilagodimo vse potrebno za dobro fotografijo, na porokah in drugje pa so vsi predmeti skoraj vedno v gibanju in situacija je še toliko težja. Ko seštejemo vse to, post-obdelavo fotografij in priprave poročne foto knjige, dobi cena fotografiranja hitro svoj smisel. Tega, da je poročna fotografija umetnost ne gre zanikati.

poročna fotografija

Je pa res, da ne najemite kar prvega fotografa, ki se vam ponudi. Običajno dobri poročni fotografi ne potrebujejo dodatne reklame, saj imajo dovolj svojega dela. Za priporočila lahko povprašate vaše bližnje, ti vam naj pokažejo izdelke fotografov, povprašate pa lahko tudi na spletnih forumih, tam boste dobili veliko uporabnih nasvetov.

Ko boste imeli izbranih nekaj fotografov, se z njimi dogovorite za sestanek in na sestanku predelajte vse potrebno. Dogovorite se o tem za koliko časa boste fotografa potrebovali, v kakšni obliki boste prejeli fotografije, povprašajte pa jih tudi o ceni. Vprašajte jih vse kar želite, ter tudi za njihove nasvete, saj imajo v rokavih kar nekaj uporabnih nasvetov, ki vam lahko koristijo pri načrtovanju poroke.