Kako varčevati z vodo

Varčevanj z vodo

Vsi vemo da je vse večji problem poraba vode, saj ljudje na to nič ne pazimo in tudi ne bomo dokler ne bomo začutili, da primanjkuje pitne vode tudi v Sloveniji, kjer jo je sedaj še dovolj. Nasvete, kako varčevati z vodo, imate napisane na različnih spletnih straneh. Varčevanje z vodo je vse pogostejša tema v člankih in novicah, saj smo se ljudje navadili, da porabimo zelo veliko vode in čisto nič ne gledamo koliko jo porabimo za brez veze. Veliko načinov je, kako lahko porabimo veliko manj vode, ne da bi živeli kako drugače. Primer: vodo zapremo, ko si ščetkamo zobe in namesto, da si napravimo kopel, se odločimo, da se bomo oprhali. Že samo s tema dvema ukrepoma, lahko porabimo do eno tretjino manj vode na mesec.

Povprečna poraba štiričlanske družine na mesec se iz meseca v mesec zvišuje in zato morajo v Ameriki in v večjih mestih povečevati cevi, saj so trenutne premajhne za pretok take količine vode, ki jo porabijo v večjih mestih. Še nekaj let nazaj, ko so vgradili te majhne cevi, so za takratno porabo več kot zadostovale. Strokovnjaki, ki gledajo porabo vode v Sloveniji se zavedajo, da bodo trenutne cevi kmalu premajhne za pretok količine vode, kot jo na dan porabimo v Sloveniji.

Torej razmislite kakšne ukrepe boste naredili v vaši družini, da bo pri vas manjša poraba vode in boste tako pripomogli k varčevanju vode v Sloveniji. Ker pa se tehnologija razvija, se razvijajo tudi tovarne, ki za svoje delovanje potrebujejo veliko čiste vode, ki kasneje onesnaženo vrnejo v reko ali potok. Premislite ali boste še naprej onesnaževali vodo ali boste začeli varčevati z njo in tako pripomogli k lepšemu in čistejšemu okolju.