Onlay je odlična alternativa običajnim zalivkam

Imate tudi vi kakšne težave z zobmi, ki bi jih želeli čim prej odpraviti? Vas zanima, kaj pomeni onlay? Potem se le kmalu odpravite v zobno ambulanto izbranega zobozdravnika, saj vam le on lahko pomaga pri vseh težavah z zobmi.

Naši zobje imajo pomembno funkcijo v ustih – brez njih bi namreč zelo težko žvečili hrano, oteženo pa bi bilo tudi govorjenje. Zato moramo za svoje zobe skrbeti najbolje kar se da. Včasih pa se zgodi, da, čeprav redno ščetkamo in nitkamo zobe, pride do kakšnih težav z zobmi. Takrat je najbolje obiskati svojega zobozdravnika, ki bo hitro rešil vse težave in nam tako olajšal življenje. In ker medicina vse bolj napreduje, poznamo tudi kar nekaj novih tehnik zdravljenja zob. Med njimi sta tudi onlay in inlay metodi. Gre za protetična nadomestka, ki prideta v poštev, kadar imamo zobe uničene zaradi kariesa, omenjeni metoda pa sta odlični alternativi zobnim kronam. Onlaya se zobozdravniki običajno poslužujejo takrat, ko je poškodovani zgornja in stranska ploskev zoba. Izdelajo se posebej za vsakega posameznika (na podlagi odtisa saniranega zoba in čeljusti), tako da je popolnoma prilagojen posamezniku in ni bojazni, da se vam ne bi prilegal ali vam povzročal kakšne težave. Narejen je v barvi zoba, tako da se tudi vizualno ujema z vašimi preostalimi zobmi. Narejen je iz zares kvalitetnih materialov, ki so odporni na koloracijo, kar pomeni, da se ne more zabarvati. Ker se onlay popolnoma prilega vašim zobem, je higiena zob lažja in težje (ponovno) pride do kariesa. Tovrstna metoda zdravljenja zob tudi ojači podporno strukturo in poveča stabilnost zoba. Skratka, gre za odlično sodobno metodo zdravljena zob, ki prinaša številne prednosti v primerjavi z navadnimi zalivkami.

onlay

Zobozdravnik lahko hitro in učinkovito reši naše težave z zobmi.

Takoj, ko opazite, da imate težave z zobmi, se odpravit k zobozdravniku. Na voljo so sodobne metode zdravljena zob, ki so manj invazivne v primerjavi s klasičnimi, so pa tudi zelo učinkovite.