MindMaze v Ljubljani

MindMazeVeste, kaj je to MindMaze? Grobo prevedeno je to labirint za um, sliši se čudno vendar mogoče to zato, ker poznamo labirinte kot mrežo hodnikov iz katerega se moramo rešiti s tem da hodimo po teh hodnikih. MindMaze, pa je malce drugačen, tu ste postavljeni v sobo, katera je zaklenjena, vi pa morate s pomočjo predmetov v tej sobi pobegniti iz nje. Veliko podobnih takih iger lahko najdemo na spletu, nekatere so narejene prav zato, da preizkusijo človekove sposobnosti in iznajdljivost. Ne nudijo pa timskega dela, ter prvoosebne izkušnje. Če želite prvoosebno izkušnjo MindMaze, obiščite spletno stran http://www.mindmaze.si kjer si lahko bolj podrobneje preberete o tej igri, ter si po želji tudi rezervirate svoj termin za igro MindMaze.

Podobna takšna soba, oziroma igra je v Pragi, Slovenci pa smo lahko srečni, da jo imamo bližje in sicer v Ljubljani. Igra poteka tako, da izberemo ekipo od dva do pet ljudi ter vstopimo v sobo iz katere moramo potem pobegniti. Izziv je prebrati in prepoznati razne namige, ki nam pomagajo odvozlati razne izzive. Na voljo so nam tudi različni vsakdanji in nevsakdanji predmeti, s katerimi si lahko pomagamo. MindMaze je tudi zasnovan tako, da vzpodbudi timsko delo, zaradi tega lahko v sobo vstopimo kot posamezniki in izstopimo kot ekipa, seveda če nam uspe rešiti vse uganke ali pa se vsaj nekaj naučimo o drug drugem, med samim sodelovanjem v igri MindMaze.

Podobne igre na spletu nudijo podobno izkušnjo, vendar v veliko primerov te igre niso zasnovane za ekipo, temveč za posameznika, spremlja jih slabša grafika (saj boljše kot je v resničnem življenju še nismo sposobni narediti), način interakcije (tipkovnica in miš, ali ps/xbox krmilnik) ter zraven videza, ki pa ni 3D kot v resničnem življenj. Za takšne igre se odšteje od 5€ pa do 40€, med tem, ko pa igra MindMaze v živo nudi veliko boljšo izkušnjo v živo, skupaj z vašimi prijatelji ali sodelavci za samo 50€ na skupino.